REMASTERED, A WHOLE NEW WORLD
REMASTERED, A WHOLE NEW WORLD

DE NIEUWE NEDERLANDSE MEESTERS

SAM FELDT

Nederlandse DJ, producer, platinum verkopende artiest en duurzaamheidspionier, Sam Feldt heeft een carrière opgebouwd rondom zijn herkenbare feel-good geluid. Sam heeft al een dubbelalbum en een veelvoud aan bestverkochte releases op zijn naam staan. Naast zijn muzikale activiteiten heeft hij een platform ontwikkeld – Fangage – voor artiesten zodat ze beter in contact kunnen komen met hun fans. Gekarakteriseerd door intensief gebruik van zang en live instrumenten, is de muziek van Sam Feldt warm en intiem, en leent het zich bijzonder goed voor live optredens.

Voor Remastered creëerde Sam het openingsnummer van de hoofdshow: “Ik koos voor het werk van Jeroen Bosch omdat ik zijn wereld wilde transformeren in een magische wereld.”

proud of the work done for REMASTERED.

y=f(x) lab

Het was zeker een enorme uitdaging om iets van deze omvang te ontwikkelen, maar dankzij de openheid, het vertrouwen, het enthousiasme en de inzet van ons team zijn we blij en enthousiast dat we dit project hebben kunnen volbrengen.

Onze taken waren bezaaid met artistieke en technische obstakels. Consistente en incrementele onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen waren daarom cruciaal bij het vinden van de juiste balans tussen complexiteit en prestaties. We hebben bijvoorbeeld veel tijd besteed aan het onderzoeken van de beste manier om de organische en fraaie beweging van de scholen vissen en zwermen vogels te simuleren, wat de ruggengraat van onze inhoud vormt.

Deze simulaties worden in real-time uitgevoerd met behulp van een gedistribueerd systeem. Het zijn nooit herhalende en voortdurend evoluerende generatieve processen. Ons uiteindelijke doel was niettemin om de technologie zo veel mogelijk te verbergen zodat de beleving van de experience overtuigend, gedenkwaardig en benaderbaar is voor iedereen.

We geloven dat Remastered een spannende locatie zal blijken te zijn die het bezoeken waard is en we hopen dat de bezoekers net zo veel plezier zullen beleven aan het verkennen van de installaties als wij hadden bij het bouwen ervan.

Woodwork Amsterdam

Remastered is het geesteskind van oprichter Robin Groenveld. Hij benaderde Woodwork om zijn visie voor de hoofd act te realiseren. Woodwork nam het volledige creatieve proces op zich, van ontwerp tot executie en co-regisseerde, animeerde en produceerde de hoofd act voor Remastered.

Vervaardigd om de grenzen van de perceptie te vervagen en nieuwsgierigheid op te wekken is het resultaat een ervaring die de bezoeker vermaakt, intrigeert en verbluft met 360° van 22k resolutie beeld.

Woodwork heeft getracht een uniek framework te creëren voor elk van de Nederlandse Meesters, om zo de bezoeker een nieuw en verfrissend perspectief te bieden op deze wereldberoemde artiesten.

Woodwork is een creatieve boetiek studio gevestigd in Amsterdam, opgericht in 2011 door Creatief Directeur Marvin Koppejan. Met visual storytelling en motion design als tools om inspirerende creative content te ontketenen, was Woodwork bijzonder gekwalificeerd om de diverse visuele reis Remastered van de hoofd act te realiseren.

Het was een inspirerend en uitdagend project waarbij creativiteit, techniek en organisatie op verschillende manieren op de proef werden gesteld.

Woodwork strived to create a unique framework for each of the Dutch Masters
Woodwork strived to create a unique framework for each of the Dutch Masters

Woodwork Amsterdam

Remastered is he