CO2 Remastered
REMASTERED, A WHOLE NEW WORLD
REMASTERED, A WHOLE NEW WORLD

CO2 REMASTERED

Bij Remastered zijn we vooral bezig om onze bezoekers een onvergetelijke creatieve ervaring te bieden. Daarbij willen we niet voorbij gaan aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bij het bedenken van het gehele concept was van begin af aan ons beleid er op gericht om onze CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken middels maatregelen in onze bedrijfsvoering en om het restant te compenseren. Er is veel discussie over de manier waarop bedrijven hun CO2 uitstoot op een integere manier kunnen compenseren.

In samenwerking met greenleisure.nl en met behulp van de milieubarometer.nl is onze verwachte CO2 emissie in kaart gebracht. Naar schatting zou REMASTERED ca 361 ton CO2 per jaar produceren. Omdat de stroom die wij afnemen 100% groen is (zie: duurzaam010.nl) daalt onze CO2 emissie tot ca 65 ton per jaar.

In ons eerste jaar hebben we er voor gekozen om via treesforall.nl alvast 181 bomen te laten planten waarmee 67 ton CO2 werd gecompenseerd (bekijk certificaat). Hiermee waren we direct vanaf de opening CO2 neutraal.

Een andere manier om bij te dragen aan de reductie van CO2 is door middel van het kopen van emissierechten. Met name productiebedrijven met een hoge CO2 uitstoot moeten emissierechten kopen ter compensatie van hun uitstoot. De gedachte daarachter is dat wanneer de prijs van emissierechten stijgt, deze bedrijven een sterkere prikkel hebben om door middel van aanpassing van hun productieprocessen de CO2 uitstoot te verlagen.

Als dienstverlenend bedrijf is er voor ons geen plicht om emissierechten te kopen. We denken echter dat wij door middel van het kopen van emissierechten ons bescheiden steentje kunnen bijdragen aan het opdrijven van de prijs van emissierechten. In 2022 hebben we via Carbon Killer 67 ton aan CO2 emissierechten gekocht (zie ons aankoopcertificaat). Wij hopen dat andere dienstverlenende bedrijven ons voorbeeld zullen volgen.

Als je meer wilt weten over de werking van Carbon Killer of zelf actief wilt bijdragen, klik dan hier.

REMASTERED: VANAF DAG 1 CO2 NEUTRAAL